Navigera

Backaholms Gård

Foderkurs för hästägare

På Backaholms gård arrangerar vi foderkurser för hästägare. Du får lära dig allt om vad din häst bör äta, från hur betet bör vara till vilka grässorter som bör ingå i ditt hö/hösilage.

Skördetid - tidigt eller sent - hur ser man det?? Om näringen i höet/hösilaget inte räcker till - vad bör och kan jag då komplettera med?? Mineraler - vitaminer - behövs det? Och i så fall, behövs det året runt??

Det finns många frågor man ställs inför om man som hästägare vill ge sin häst de bästa förutsättningar för att han skall må bra och vara positivt inställd till det arbete som vi begär av honom.

Vår foderkurs är på 1 dag, från kl. 09.00 - ca. 16.00.

I kursen ingår kursmaterial, fika och lunch och sist men inte minst "Den stora Foderboken" på svenska, av den danska veterinären och forskaren Nanna Luthersson. Boken som på ett enkelt sätt ger dig svar på alla foderrelaterade frågor. Mycket bra att ha som uppslagsverk om du framöver vill ha svar på någon foderfråga. De vanligaste hästsjukdomarna finns också med, och hur man då skall fodra sin häst.

Kursen kostar 750:- per person, varav bokens värde är ca. 400:-.
Minst 8 deltagare krävs för att kursen skall genomföras. Anmälan är bindande. Önskar du ytterligare information, ring eller maila till oss!

Mycket Välkomna till en lärorik och rolig dag på Backaholms gård!

 • Backaholms Gård
  Heingebergsvägen 275-89
  275 68 Vollsjö

  Telefonnummer
  0416 - 322 10
  0705 88 59 75

  E-post
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 • karta
 • Bergqvist Infrakonsult