Navigera

Backaholms Gård

Gården

Backaholms gård är en mycket vackert belägen gård. Den ligger på en höjd, omgiven i norr, öster och väster av lövträd, speciellt gamla bokar. Mot söder har man vacker utsikt över de omkringliggande gårdarna och öppen odlingsmark. Gården ligger enskilt, med 900 meter egen väg från den allmänna vägen.
Vi som driver gården är Agneta Wendel och Lars-Erik Bergqvist.

Gården är på ca 7 hektar, uppdelat på beteshagar och vallodling. Vi odlar vårt eget grovfoder som skördas före, eller omkring midsommar. Detta plastas in och konserveras till ensilage, som sedan blir djurens foder under den kommande vintern.

De djur som finns på gården är i första hand våra två Berner Sennen hundar, som välkomnar alla våra gäster med sitt svansviftande. De går alltid lösa på gården och bara ”älskar” alla som kommer på besök. De är helt övertygade om att alla kommer enbart för deras skull!!

Våra två katter, Molly och Mimmi kan du också träffa på när de inte är ute och jagar möss!

Våra islandshästar, som trots att de är lite till åren komna, är fortfarande pigga och glada och är det snällaste som finns!

Vi har också får, av rasen Suffolk. Dessa har vi i första hand för avel. Vårt syfte är att avla fram får av hög kvalitet med bra avelsvärden. De säljs som ungtackor och ungbaggar vid ca. 4 månaders ålder.

Den stora gräsmattan med den mysiga ”uteplatsen” ligger i söder. Här kan man ägna sig åt spel, såsom krocket eller kubb, eller bara njuta av utsikten, kanske över en kopp kaffe. Eller varför inte ”lyssna” till stillheten på kvällen när fåglarna har gått och lagt sig!

Bakom boningshuset och ”Lillstugan” i lä för vinden, ligger vår swimmingpool. Där kan du behagfullt ”flyta” runt i vattnet en stund och sedan låta solen torka dig på pooldäcket. De´ är livet de´!!!

Bredvid poolen ligger ”Grillstugan”. Där kan hela familjen samlas för en gemensam grillkväll, kanske tillsammans med goda vänner på besök. Det blir lite mer spännande att grilla då, när elden och stearinljusen är de ända ljuskällorna!

garden1 garden3 garden2

Omgivning

I vår närhet finns också möjlighet till andra aktiviteter, såsom Frilufsbad, Golfbana, Fiskesjöar och Vandringsleder.
Fränningebadet, ca. 3 km från gården, öppet dagligen under sommaren
Sjöbo Golfklubb, ca. 22 km från gården, öppet alla dagar utan frost.
Fiskesjöar (6 st olika), ca. 20 - 30 km från gården. Fiskekort krävs.
Vandringsleder, (ett flertal) vissa med koppling till Skåneleden, ca 6 - 25 km från gården.

 • Backaholms Gård
  Heingebergsvägen 275-89
  275 68 Vollsjö

  Telefonnummer
  0416 - 322 10
  0705 88 59 75

  E-post
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 • karta
 • Bergqvist Infrakonsult