Navigera

Backaholms Gård

Hästägarskola

Vi lär dig hur du på bästa och säkraste sätt hanterar och sköter din häst. Lär dig att förstå hur hästen fungerar och hur den upplever världen omkring sig, vad du skall tänka på vid kontakt med hästen, vad den behöver äta, hur håller du den frisk, hur inne- resp. utemiljön bör vara utformad för att undvika onödiga skador och sist men inte minst, hur lastar och transporterar man sin häst!

Har du funderat över varför hästen beter sig som den gör? Varför blir han rädd ibland när du rider på samma ställe som han känner till så väl??? Varför blir han så pigg när du rider i skogen och så "trög" när du rider på ridbanan?? Varför är han så "sur" i stallet och varför kan han aldrig gå in i transporten utan att "tramsa"! Visst har vi alla funderat över dessa frågor någon gång, och säkert många, många fler frågor! Vill du ha svar på dina frågor och funderingar, ja då skall du anmäla dig till vår "Hästägarskola"! 

Våra islandshästar, lär dig på ett säkert och tydligt sätt, hur du bör agera för att den skall förstå vad du vill att den skall göra.

Veckokurs eller Helgkurs

Veckokursen är under 5 dagar under högsäsong (17/6 – 26/8 2017), vanligast måndag till fredag, med 4 timmar per dag, 2 timmar på förmiddagen och 2 timmar på eftermiddagen. 
Därutöver får du öva så mycket du vill.
Du bor bekvämt enl. valt alternativ, se under Boende.

Så ta chansen och kombinera en härlig semestervecka med kunskap om vår fantastiska vän, HÄSTEN, så blir ditt hästägande lättare och "fallgroparna" färre!!
Efter avslutad kurs får du ett diplom på att du genomgått kursen.

Under vår och höst finns det även möjlighet att gå "Hästägarskola" under en helg, fredag - söndag. Det blir då en mer intensiv genomgång av de olika delarna. 

Vill du ha mer information och pris på de olika alternativen, så gå in under Kontakt och skicka oss ett mail, så sänder vi dig ytterligare information! 

 • Backaholms Gård
  Heingebergsvägen 275-89
  275 68 Vollsjö

  Telefonnummer
  0416 - 322 10
  0705 88 59 75

  E-post
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 • karta
 • Bergqvist Infrakonsult